By NORHALIMAH

Berkongsi rasa,tips dan cerita

LightBlog

dah nak masuk minggu ke 4 short sem ni. Makin banyak yang saya pelajari. Dalam Nahu,sebelum ni saya hanya belajar yang asas tetapi sekarang ...

Love Arabic Language!

dah nak masuk minggu ke 4 short sem ni. Makin banyak yang saya pelajari. Dalam Nahu,sebelum ni saya hanya belajar yang asas tetapi sekarang semakin mendalam.Indahnya bahasa Arab ini tidak dapat disangkal lagi.

Hari Rabu ni dah nak mid sem.Arab level 3 sahaja,doakan saya.Terima kasih buat Ustazah Rokiah dan Ustaz Khamimi=)

Tak lupa buat sahabat2.Syok kan sem ni kite tumpu Arab je. Dalam bilik pon hampir kesemuanya ambil Arab.Kadang-kadang cakap Arab tuh..huhu=p
Banyak kalimah2 baru yang saya dapat. Agak mencabar tapi adatlah dalam belajar memang cam tu.Semoga kite sukses dalam exam.Semoga ilmu yang diperoleh dapat dimanfaatkan sebaiknya dalam kehidupan kita=)

Oh ye sepanjang minggu ni,antara aktiviti yang menarik dalam proses pembelajaran ialah pergi ke perpustakaan.Kami dikehendaki mencari buku cerita Arab.Setiap satu kumpulan,satu buku.Kumpulan saya buat ringkasan pasal cerita Dambo,buku kanak-kanak=p Petang Khamis lepas kami menonton kartun Arab. Seronok.Bahasa yang digunakan boleh difahami.

Kesimpulannya,proses pembelajaran sepanjang minggu ni memang menyeronokkan..=)
Bittaufiq wannajah fil imtihan=)

2 ulasan:

katib bahanji berkata...

ouh..nak midsem yee?
bgus2
semoga berjaya..
rabbuna maak!

imah berkata...

yer nk mid sem daa..
syukran=)