Monday, November 10, 2014

All the best, Cikgu to be, Cikgu Panda:)

Coretan daripada Nor Halimah Ahmad Ramli at 8:08 PM 0 comments
Bismillahirrahmanirrahim
Entri ni khas utk seseorang yg rapat dengan saya by blood.
Yang masa kecik dulu, kalau arwah nenek nak beli pape,kena beli dua dan sama.
Tak pun colour je lain.
Haha sampai sekarang pun aku rasa taste aku ngan ko lebih kurang je. Tapi paling ingat balik raya 2012,tengok hp tetibe model sama ,kaler je lain. Kalo nak bebel pasal ko,aku terlalu banyak kenangan dgn ko,sampai esok pun tak habis,

gambar masa 2012 kot. Apesal minyak sangat muka aku tu,panda oi? :p


Buat Cikgu Panda a.k.a Farah a.k.a sepupu sebaya.(panda sangat sebab dua2 gila panda)
All the best wei final ko for last sem.
InshaAllah ko boleh buat. hehe
Habis exam roger aku tau.Nanti kite g berjimba:p
Chaiyookkk!!
Aja-aja fighting^_^
lepas ni mesti ko jadi cikgu garang ni hehe ok

Wassalam
NHAR
Mahallah Nusaibah.

Post tertangguh,tahniah.

Coretan daripada Nor Halimah Ahmad Ramli at 9:19 AM 0 comments
Bismillahirrrahmanirrahim.
Post ni sangat tertangguh. 13.10.2014, satu tarikh yang akan kekal jadi satu kenangan yg indah. Alhamdullilah, saya officially graduated dari Taman Ilmu dan Budi untuk ijazah pertama LLB.

Tahniah buat ibu tersayang kerana dialah insan yg banyak memberi sokongan setiap masa,dengan doa yg tak putus-putus dengan kesabaran melayan karenah saya. Buat ayah yang jauh di sana, entah kenapa rasa ayah ada bersama waktu tu,deep inside this is the present for you. Walaupun ayah dah tiada tapi semangat yg ada sampai sekarang berkat sokongan dia waktu yang lalu.

Tahniah juga buat semua para pendidik sejak zaman tadika sampailah UIA dan sampailah bila-bila. Walaupun yang bukan officially pendidik,anda pasti meninggalkan sesuatu pelajaran untuk kembara kehidupan saya. Terima kasih tak terhingga. Semoga Allah membalas jasa kalian dgn berganda-ganda.

Buat keluarga besar yg sentiasa menyokong saya dari belakang. Korang memang super duper awesome. Sentiasa doakan Limah,sentiasa ingatkan saya, tak tau nak cakap apa tapi korang sangat berharga dalam kehidupan,suatu hadiah yang terindah pemberianNya.

Buat sahabat-sahabat yang sentiasa di sisi. Tak jemu membantu saya sepanjang perjalanan yang sejak 2008 kat CFS sampailah kat UIA Gombak. Korang yang mewarnakan kisah ni, Ramai sangat. Jazakumullahu khoir.
Buat sesiapa saja yang singgaj dalam kembara hidup saya selama ini,yang mendoakan saya dalam diam, terima kasih ^_^
Syukurpada-Nya kerana sentiasa ada untuk saya. Hanya Dia yang betul-betul tahu kisah ini. Ini bukan pengakhiran tetapi permulaan suatu tanggungjawab.

Ok,sekarang ni ramai yang tanya lepas konvo buat apa. Jawapannya saya masih di UIA,meneruskan pengajian dalam LLBS untuk ijazah kedua. InshaAllah masih berbaki dua bulan. Doakan saya ^_^

Ni gambar-gambar masa konvo. Credit to yg belakang kamera ni,thanks for coming!


mak,saya,mak sham(yg banyak sangat support saya)
gambar ni buat saya rasa feeling model haha

tak taula kenapa muka camni,happy sgt kot

member sejak CFS Nilai lagi.... Teringat zaman kat Nilai-_-

dengan ustaz Zainuddin,lecturer LLBS yg sporting ajak tangkap gambar

dgn Sir Mizan,lecturer CP2

Suke gambo ni

Depan library,bajet rajin baca buku haha

ni sesi preconvo




Semoga semua baik-baik sahaja.
Wassalam.

NHAR.
Kamar Mahallah Nusaibah.
IIUM.

Saturday, November 08, 2014

Tahniah Nad & Akmal

Coretan daripada Nor Halimah Ahmad Ramli at 12:51 PM 0 comments
Bismillahirrahmanirrahim.

Alhamdullilah sahabat saya ,Cik Nad selamat mendirikan rumahtangga dengan pasangan pilihan hati,Akmal pada 31.10.2014 di Sekinchan.

Pertama kali menghala ke Sekinchan, bukan nak kata apa tapi feeling perjalanan tu macam balik kampung Johor. Ok,rindu pulak kampung sana!Credit to Cik Nad sbb lukiskan peta special utk saya, saya sampai awal sangat dengan mak hehe. Seronok gak tukar baju terus rewang. Lagi tiga kereta konvoi dipenuhi dengan classmates LLBS.

Entah kenapa rasa kenduri ni special sebab kitaorang dapat kumpul satu kelas,plus Nad ni kawan yang rapat dengan saya sejak di CFS IIUM,Nilai. :) Kira jatuh bangun sepanjang 2008-2014 dia ada sekali,so ikatan tu terasa kuat. Dia dah macam kakak saya kesimpulannya.

Alhamdullilah dengan sekali lafaz Cik Nad dah jadi Puan Nad^_^ Cool ! Tetiba semua rasa sebak,mulalah mengalir air mata bagai. We officially let go one of our ahli kelab single:) Opss hari nikah Nad kitaorang pakai serba pink. Nad dan suami pakai kuning,memang naik bila tangkap gambar. Feeling bridesmaids hihi

Petangnya kitaorang g pantai untuk outdoor photoshoot, Saya diamanahkan utk tangkapkan gambar. Seronokkkk sebabbb bonusnya dapat tengok matahari terbenam,subhanallah cantik tak terkata. Memang favourite tengok pemandangan cantik. Thanks pengantin pilih tempat memang da bomb! Tapi paling suka tengok Nad malu-malu lepas tu kitaorang memang kaki nyakat semua hihi Dekat waktu maghrib kitaorang balik homestay.

Kitaorang bermalam kat homestay yg Cik Nad sewakan,comel homestay tu,saya suka! Rasa macam cuti panjang padahal weekend je hihi

Mak pon join sekali dengan kitaorang riuh-riuh. Classmates semua suka sembang dengan mak,alhamdullilah.Ok,saya rekemen semua classmates LLBS sebagai calon menantu hihi

Esoknya 1.11.2014 majlis resepsi Nad sekali dengan majlis sambut menantu abang dia. Kitaorang semua serba purple meraikan hari bahagia Nad. Seronok tengok semua pilih-pilih baju pagi tu,main mekap-mekap,gilir-gilir nak mandi haha Kenangan betul!
Alhamdullilah majlis berjalan dengan lancar. Kitaorang semua gembira sangat tengok Nad bahagia. Aura tu macam pass kat kitaorang hehe. Lepas ni ada yang nak menyusul rasanya.Kita tunggu sebab ramai dah plan kan haha Btw, thanks untuk family Nad melayan kitaorang, baik sangat family Nad:)

Akhir kata,tahniah buat Nad dan Akmal. Selamat berbahagia sampai syurga. :) Doakan kitaorang yek!

Jom layan teaser gambar-gambar! Thanks Nad dan Akmal bagi peluang jd OP for your big day^_^ Jadi gambar2 banyak ekslusif utk pengantin la:p satu lagi sorry sbb suka suruh korang posing ala-ala titanic la,cam ni la cam tu. Haha entah kenapa suka tengok sebab sweet.

Adiosss.... Kamsahamida^_^

The bridesmaids during solemnization


Outdoor photoshoot


Reception

 

Flavor of my life Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea