Sunday, January 31, 2010

macam-macam

Coretan daripada Nor Halimah Ahmad Ramli at 12:02 AM 2 comments
bismillahirrahmanirrahim

jujurnya,masih belum puas tinggal untuk masa yg lama di rumah ni
rumahku syurgaku.
walaupun saya ni boleh dikategorikan yg selalu balik tp i'll miss my home and my mum.
saya nak minta maaf kat Kimi,Su dan Bella,selalu je hilangkan diri.
walaupun kadang2 saya tak balik rumah pun.
saya ke satu tempat,tak jauh dr kampus kita sebenarnya.
maaf,apapun korang tetap saya sayang.
esok dah nak balik.
tak puas duduk kat rumah
tetapi saya perlu pergi
pergi menggapai cita-cita dan harapan
berjuang di muka bumi ni.
doakan saya,minggu2 yang sibuk bakal dilalui.
ada exams ,ada assignments, ada presentations.
biasalah,kehidupan seorang pelajar.
tak lari daripada semua itu kan.

petang tadi saya keluar dengan mak.
kenapa saya rasakan semua yang ada pelik hari ni atau saya yang pelik ha?
pertama,hari ni ramai sangat orang kat bandar.
susah nak lalu kereta.
Mungkin sbb Thaipusam dan orang baru dapat gaji,nak shoppinglah tu.
Saya keluar nak cari barang2 sikit.Untuk insan2 yg istimewa dalam hidup saya.
Kedua,kenapalah banyak sangat kenderaan beratur nak cuci kereta kat satu kedai ni??
tak pernah saya tengok mcm ni,saya rasa macam nak g je
saya baca ada promosi rupanya.RM 2 utk kereta RM 4 utk van dan seangkatan dgnnya.
Ramai sangat lah tapi macam best.
Tak pe lain kali saya bawak cuci "my cutie" ni.
Ketiga,apasal saya tengok semua barang kat kedai saya nak?
tidak...jangan..
alhamdullilah,saya tak delah membazir.
tak beli apa sangat.
jumpa angah kat bandar ngan suami dia.
sempat juga saya tegur.
balik je,dalam kereta,masa tengah memandu saya nampak kucing kena langgar.
automatik saya kata,"Mak,kucing meninggal.Kesian dia"
Hampir2 saya nak tekan brek.Tapi saya ingat apa risikonya.Nanti ada pulak yang berlaga dengan kereta saya.

cuti ni jugak,saya rasa rindu sangat kat ramai org.kenapa?
paling saya ingat arwah ayah.
5Febuari ni cukup 3 tahun ayah pergi meninggalkan saya.
saya rasa rindu nak guna perkataan ayah yang hanya saya sempat gunakan selama 16tahun.
saya betul2 rindukan ayah.
tak lupa juga kenangan bersama arwah nenek.
saya juga bakal merindui mak saya.
saya harap sangat saya dapat balik hari lahir mak kali ni.
11 Febuari tapi nampaknya saya balik lewat dari tarikh itu.
Maafkan akak. Apapun,akak tetap sayang mak.
Pengorbanan mak, segalanya yang mak dah curahkan tak terbalas.
Terima kasih,mak.Akak sayang mak.Walaupun akak tau mak takkan baca blog akak.
Akak harap insan2 yang sedang membacanya,janganlah sesekali sakiti mak dan ayah.
Selagi masih ada peluang,sayangilah mereka.
Saya juga rindu kat sahabat baik saya yang dah 2bulan saya tak jumpa.
Saya tak tau bila nak jumpa sbb saya ada "something" utk awk.
Untuk sesiapa saja yang saya pernah kenal,saya hargai perkenalan kita.
Petang tadi saya cuci gambar yang ada dalam koleksi saya.
Sukanya saya bila tengok gambar2 tu.
Dah tu salah satu hobi saya,memanglah saya suka kan.
Satu lagi perkara yang saya nak akui.
Cuti kali ni saya belajar banyak perkara.
Daripada kisah-kisah insan di sekeliling saya.
Memaparkan beribu kisah buat renungan saya.
Tak lupa kisah yang terjadi pada diri saya sendiri.
Saya bukanlah insan yang sempurna tetapi saya masih belajar tentang kesempurnaan.

Sekian saja.Esok dah nak balik.
Tak nak balik,boleh tak?
Mana boleh awak ada tanggungjawab ,Nor Halimah
Smg saya dikuatkan semangat.

Saturday, January 30, 2010

صبـــــــــــــــــــــاح الخيـــــــــــر

Coretan daripada Nor Halimah Ahmad Ramli at 2:32 AM 0 comments
song by maged:

(حبيبي )(حبيبي)
حبيبي صباح الخير
صباحك ورد وفل ولوز
ياعمري صبـــــــــــاح النور يالله اصحى غنت فيروز ...
الشمس طلعت يازين وانت مغمض العينين
من تصحى تشرق عا الدنيا مو شمس وحده شمسين ..
(حبيبي )(حبيبي )
حبيبي صبـــــــــــــــــــــاح الخيـــــــــــر
طول الليل اتأمل وجهك
وماتقبل ها العين تنام .
نريد نشوف عيونك اصحى
صرنا نغار من الاحلام
الشمس طلعت يازين وانت مغمض العينين
من تصحى تشرق عا الدنيا مو شمس وحده شمسين
(حبيبي)(حبيبي)
حبيبي صبــــــــــــــــاح الخيـــــــــــــــر
اتتحجج واتحرك يمك متقصد اطلع اصوات...
حتى تحس بيا وتصحى لي واخذ بوسااااااااااات وشمااااااااااااااات...)
الشمس طلعت يازين وانت مغمض العينين
من تصحى تشرق عالدنيا مو شمس وحده شمسين
(حبيبي)(حبيبي
حبيبي صبـــــــــاح الخيــــــــــــــــــر


one of our favourite songs in arabic.
imah&bella

Friday, January 29, 2010

Wajah Baru

Coretan daripada Nor Halimah Ahmad Ramli at 6:46 PM 0 comments

Blog yang lebih ceria.
Nama pun baru.
Orang yang lama.
=P
Semoga saya ceria spt blog saya yang ceria=D

banyak dah berubah.

Coretan daripada Nor Halimah Ahmad Ramli at 1:46 AM 0 comments
saya terasa banyak benda dah berubah.
betul juga.
ada yang perlu seiring dengan masa,keadaan dan tempat.
tapi apa pun saya perlu kuat.
jangan sesekali fikir negatif,Nor Halimah!
I can't but I have to!

Thursday, January 28, 2010

survey..

Coretan daripada Nor Halimah Ahmad Ramli at 12:05 AM 0 comments
saya ambil soalan ni dari page sahabat saya,Yana.
Sebab saya tengah "tension"
boleh kan?hehe

LAST PERSON WHO
1. Slept in your bed besides you? my mum=p
2. Saw you cry: my mum too
3. Went to the movies with you? -
4. You went to the mall with? my friend,tkah.
5. You went to dinner with? uda n mak,yesterday.
6. You talked on the phone? my b.f.f aisyah=D
7. Said 'I love you' to you and really meant it? to my mum,of course!
8. Broke your heart? ?? ada ke?
9. Made you laugh? salsabiila

WOULD YOU RATHER?
1. Pierce your nose or tongue? x maw2!
2. Be serious or be funny? be funny to all people=D
3. Drink whole or skim milk? skim milk
4. Die in a fire or drown? OMG.. no!
5. Spend time with your parents or enemies? parents.

ARE YOU..
1. Simple or complicated? simple but sometimes people may think that i'm complicated.

DO YOU PREFER. .
1. Flowers or candy? I want flower with the candy.Or candy with the shape of flower,so I can eat it
2. Gray or black? black hehe
3. Color or Black and white photos? colour..
4. Lust or love? love
5. Sunrise or sunset? sunset..

ANSWER TRUTHFULLY !!
1. Do you like anyone? yes..
2. Do they know it? let me ask them first ya??hehe

DO YOU PREFER...
1. Sun or moon? moon..
2. Winter or Fall? winter winter plus fall too..
3. Left or right? .
4. 10 acquaintances or having two best friends? 2 bestfriends
5. Sun or rain? rain..sejukkkk..
6. Vanilla ice cream or chocolate ice cream? both!

ABOUT YOU!
1. What time is it? 12.25pm
2. Name? Nor Halimah
3. Nickname(s): imah,limah,angah,adik,akak
4. Where were you born? pahang
5. What is your birthdate? 16/8/1991
6. What do you want? hdup n mati dlm iman..
7. Where do you want to live? syurga yg abadi
8. How many kids do you want? i dont mind..
9. What would you want to name a girl? waitt..
10. What would you want to name a boy? nama2 islam..
11. You want to get married? yes..=p

UNIQUE!
Nervous Habits: sgt2..
Can you roll your tongue? maybe
Can you raise one eyebrow? yes I can
Can you cross your eyes? what??
Do you make your bed daily? yesss..
Ever thrown one at someone? nope
On the average, how much money do you carry with you? around RM 100
What jewelry do you wear? necklace,bracelet and ring..

OTHER
1. Do you twirl your spaghetti or cut it? twirl..
2. Have you ever eaten Spam? what is that??
3. Favorite ice cream: keladi=p
4. How many kinds cereal are in your cabinet? tak de.
5. What's your favorite beverage? air masak=p
7. Do you cook? sometimes..

IN THE LAST MONTH, HAVE YOU? (YES OR NO)

1. Had a b/f or g/f? ??can u answer it 4 me??
2. Bought something you didn't need: yes..haha
4. Sang in front of people: yes,in front of my roommates kot=p
5. Been kissed: yes..by my mother...
6. Been hugged: aah..mak jgk..
7. Felt stupid: yes.
8. Missed someone: absolutely yesss..
9. Got drunk: no
10. Got high: ??
11. Danced Crazy: no.
12. Gotten your hair cut: no.
13. Cried: yess..
14. Lied: no.hehe

Tuesday, January 26, 2010

welcome to this world,Nur Kamelia bt Munir!

Coretan daripada Nor Halimah Ahmad Ramli at 3:38 AM 0 comments

alhamdullilah.
Kak Nana selamat melahirkan anak pertama.
Tahniah buat sepupu saya,
Abang Munir dan Kak Nana atas kelahiran cahaya mata pertama.
Nur Kamelia bt Munir.
Baby ni dilahirkan pada Khamis lepas.
Betul tak?
Saya antara orang yang paling awal tahu=p
Baby ni memang comel.
Tak sabar nak jumpa baby Kamelia ni tapi tak tau bila.
Semoga kehadirannya membawa seribu erti buat kita semua.
Semoga Munir dapat jadi papa yang baik,macam tak percaya Munir dah jadi ayah.
=P
Ok
saya pun dah tak tau ni anak sedara ke berapa.
Tahniah buat Paman Jaya dan Bik Siti dah jadi atok dan nenek.
Tak lupa buat Munirah,Murni,Muzakir,Muna dan Munawir,dah jadi paman dan bibik.

p/s: Limah ambil satu gambar Kamelia ni.Comel sangat!

3hari

Coretan daripada Nor Halimah Ahmad Ramli at 1:51 AM 0 comments
Sabtu
Pergi melawat Mak Cu sekeluarga di kampung.
Mak u baru saja keluar dari wad.
Seronok suasana di rumah Mak Cu.
Rindunya zaman dulu masa tinggal di kampung.
Semoga Mak Cu sihat kembali.

Sempat singgah di bandar ikan patin.
Tak makan pun ikan patin.
Singgah di kedai-kedai kain.
Meninjau jika ada yang berkenan.
Memang ada tapi nanti dululah.
Saya suka satu baju tu.
Tapi kena fikir dulu.

Ahad
pagi,saya tak ke mana-mana.
setia di rumah
rancangan ke pekan sehari dibatalkan.

petang Ahad,saya keluar dengan Tikah,jiran saya.
Ingat nak bawa adik-adiknya sekali tapi tak de kat rumah.
Kami berdua jelah.
Seronok jugak,dah lama kami tak bersembang macam ni.
Pergi makan di IRC,Temerloh.
Makan je saya ni.
Saya makan Chicken Chop, Tikah makan Tom Yam.
Hari ni giliran akak belanja tau.
Hampir 2 jam di situ,sembang macam2.
Ssya sudah seperti kakaknya.
Jadi kami berkongsi cerita,teringat kembali zaman kanak-kanak.
Selalu bermain bersama,berbasikal bersama.
Kini,kami dah besar.
Jarang dapat jumpa.
Tikah 18,tunggu SPM.
Good luck for your SPM result,sis!
Pulang dari IRC,dapat jemputan majlis ulangtahun kelahiran di rumah Mak Cik Nor.
Makan lagi,dah kena panggil masuk.
Selamat Hari Lahir yg pertama,adik Fendi!

Isnin
duduk di rumah.
sempat ym dengan sahabat tercinta.
sahabat2 di bilik dia sekali.
macam dah biasa pulak.
best pulak,dah lama tak call guna ym.
hampir sejam lebih di ym.
tak taulah bila dapat jumpa dia.
rindunya kat dia.jaga diri tau.
tak dapat den nak teman g airport..sorry..upss..
cadangan nak keluar batal,mak kurang sihat.
tangguh ke esok.
nak tukar IC(muka dah berubah),ambil geran tanah,pergi bank,macam-macam lagi.
Semoga segala berjalan lancar.

Friday, January 22, 2010

selamat bercuti

Coretan daripada Nor Halimah Ahmad Ramli at 11:21 PM 2 comments
take care and have a nice holiday.
dont forget to read the books.
we still have many papers after this holiday.
hehe=p
need time to relax...

IIUM: 22 January 2010 (morning)





takziah di atas kemangkatan KDYMM Sultan Johor

Monday, January 18, 2010

Selamat Menduduki Peperiksaan Mid Sem!

Coretan daripada Nor Halimah Ahmad Ramli at 1:08 AM 0 comments


salam...
minggu ni peperiksaan bermula di UIA.
Saya ada 2 kertas utk minggu ni.
ILS dan TORT.
Selebihnya akan disambung selepas cuti.
Semoga berjaya,doakan saya.
Kepada sesiapa saja yang bakal atau sedang menduduki peperiksaan,
teruskan usaha dan selamat maju jaya!
Akhir kalam,BITTAUFIQ WANNAJAH
semoga Allah mempermudahkan segala urusan menuju mercu kejayaan..


::tak sabar tunggu cuti minggu depan::
::sebelum tu,ingat tugas2 yang masih belum dilaksanakan,Imah!::

Saturday, January 16, 2010

Seronok hari semalam dan hari ni

Coretan daripada Nor Halimah Ahmad Ramli at 1:21 AM 0 comments
Bismillahirrahmanirrahim.
Tengah buat assignment MLS tapi sempat lagi jenguk blog.
Seronok lebih rasanya hari semalam dan hari ni.
Hari-hari pun seronok walaupun banyak tugasan yang perlu diselesaikan.
Malam semalam,pengalaman pertama pergi Arabic Debating Club,ikut angah.
Mesti kelakar rupa saya,Bella,Aida dan Pari masa semalam.
Malam pukul 8 tapi pukul 8.45 malam baru sampai,gara-gara tersesat tak jumpa kelas.
Kat dalam dah penuh dengan senior, memang mereka hebat.
Boleh keluarkan hujah dengan spontan,bangga rasanya majoriti adalah warga Malaysia.
Terpegun kami menyaksikan perdebatan antara 2 pasukan.
Tajuknya bolehkah PM dilantik daripada kalangan bukan Melayu.
Hampir 2 jam kami di sana,menimba pengalaman baru.
Takut tuh memanglah,lepas ni kami akan diuji untuk mengetahui level kami.Mungkin minggu depan. Angah terus memberi kami semangat untuk meneruskan.
Terima kasih, angah=D

Pukul 11 lebih tadi baru balik dari rumah seorang sahabat di kawasan Gombak ni.
Kawan sewaktu di CFS,Juma=D
Seronok dapat jumpa Juma.
Maaf Juma, kami dah habiskan beras kat rumah Juma.
Masak sama-sama, menguasai dapur plak kan.
Family Juma tak de,jadi kami jela yang makan.
Selepas tu,kami rehat seketika.
Pukul 11 baru perasan masa nak balik kampus.
Mujur dekat je,tak sampai 10 minit dah sampai.
Alhamdullilah selamat.
Terima kasih semua.
Minta maaf kat Aisyah tak dapat tolong.
Terima kasih kat someone yang dengar cerita yang tension daripada saya.
Terima kasih kawan2 bilik.
Semua lah terutama lecturers yang banyak bantu kami.
Terima kasih buat ibu tercinta yang sentiasa bersama saya.

Jom teruskan buat tugasan,minggu depan dah start mid term:
ISLAMIC LEGAL SYSTEM (ARABIC)
TORT LAW
semoga kita semua berjaya!

Saturday, January 09, 2010

Need time to relax...

Coretan daripada Nor Halimah Ahmad Ramli at 3:53 PM 2 comments
Perlukan masa.
Untuk berehat seketika.
Keadaan macam tak mengizinkan.
Sedang merancang masa untuk diri waktu cuti hujung minggu.

Friday, January 08, 2010

my subjects

Coretan daripada Nor Halimah Ahmad Ramli at 4:20 PM 3 comments
MALAYSIAN LEGAL SYSTEM
TORT LAW
CONTRACT LAW
THE ISLAMIC WORLDVIEW
BAHASA MELAYU KOMUNIKASI
TRANSACTION IN ISLAMIC LAW(ARABIC)
ISLAMIC LEGAL SYSTEM(ARABIC)
QURANIC AYAH AND AL-AHADIS
STUDY CIRCLE I

............................................................................................

Sunday, January 03, 2010

E-1-1 M.S

Coretan daripada Nor Halimah Ahmad Ramli at 1:38 AM 2 comments
2 JANUARI 2010

Hari ni dah masuk sebulan kami berempat di UIA Gombak.
Masa berlalu dengan pantas sekali.
Macam-macam dah berlaku sepanjang sebulan kehidupan di kampus baru.
Saya,Kimi,Bella dan Su.
Penghuni bilik yang paling riuh di blok kami,mungkin.
Sepanjang sebulan ni,macam-macam kenangan kita.
Baru sebulan,belum bertahun lagi,lepas ni jadi macam adik-beradik lah kita kan?
Semoga kita berempat terus kuat hadapi cabaran



p/s:thanks to Kimi and family semalam,memang sedaplah=D Nanti saya nak datang lagi,boleh?Rancangan last minute yang berjaya.Syabas semua=p

Friday, January 01, 2010

2.0.1.0

Coretan daripada Nor Halimah Ahmad Ramli at 4:43 PM 0 comments
2010 sudah menjelang.
 

Flavor of my life Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea