Friday, April 10, 2015

Mini Pelamin DIY

Coretan daripada Nor Halimah Ahmad Ramli at 8:26 PM
Bismillahirrahmanirrahim
Lamenye dah tak tulis pape kat sini.
Busy nau mengganggur kot. hehe
Kali ni nak share pengalaman DIY pelamin mini.
Entah sejak bile aku minat pada benda2 camni,tapi memang buat benda camni buat aku happy:)
Mungkin ni antara yg aku enjoy buat selain tangkap gambo kot.

Pelamin mini DIY ni memang membantu menjimatkan kos dan boleh buat ikut idea kite sesuka hati.

First, ni la pelamin pertama yg aku DIY dgn bantuan sahabat2 untuk bff aku,ni tahun 2013.
Masa tu trend kipas ni tengah up naik. So aku pun lukis lakaran aku dan tunjuk kat mmber tu,dia ni senang je setuju. Maka bergembiralah aku pelan lulus gituh:)
Kipas tu mmg aku DIY ,memang agak memakan masa tapi seronok dan puas hati.
Aku guna kertas warna je senang. Lepas tu tabir tu kawan aku memang dah sediakan. Yang bentuk love tu buat daripada creepe paper je. Senang je:) Pastu tambah kerusi dan pasu. Tadaaaa....




Second yg ni aku buat utk kali keduanya. Sayangnya aku lupa nak tangkap full. Ni pon ihsan drpd Rafi Photography. Hehe. Tema kali ni dah ditetapkan pengantin krim dan hijau. Belah atas tu ade pomander ball yg DIY je,beli gabus bulat pastu buat bunga guna creepe papers dan cucuk je kat gabus tu. Tapi serius agak sgt memakan masa utk penuhkan bulatan gabus itu ya, apapun sebab aku suka, aku tak kisah:) Tabir tu aku cari yang krim atas permintaan pengantin. Pastu sewa kerusi. Bawah tu ada bunga yang DIY gak tapi tak masuk pulak dalam gambar. Alahai..






Yang ni paling latest aku buat bulan Januari lepas. Yg ni aku guna bunga DIY creepe papers,bunga plastik,pomander ball n etc. Tema pink kuning pastu ade la peach. Ni untuk majlis tunang. Simple je hehe Letak bantal nikah satu je la sebab tunang je nak duduknya haha Yg lelaki tak yah dulu. hehe



Amacam korang rasa?
Rasa nak DIY boleh cuba,janji ade kemahuan:)

Ok sekian perkongsian,selamat mencuba^_^




0 comments:

 

Flavor of my life Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea