Friday, February 26, 2010

tak tau tajuk apa.

Coretan daripada Nor Halimah Ahmad Ramli at 7:21 AM 1 comments
bismillahirrahmanirrahim.
hujan pagi ni,sejuknya.
tunggu hujan reda dulu.
semalam pre-reg,memang riuh-rendah satu UIA.
server busy..
kelakar juga buat online pre-reg kat CC ngan kawan2.
tak lama dah nak final exam.
assignments and second test tak settle lagi.
plus presentation.
hope everything will be ok.
ok selamat bercuti.
salam maulidur rasul.
sama-sama kita mengenang dan terus mengamalkan sunnah Rasullulah S.A.W dalam kehidupan seharian.

mode:waiting for 9.30a.m. Balik bersama Nadz dan Yana
p/s: Kepada Bell,good luck for Pantun competition! By the way,seronoklah dapat debat arab semalam.I love it=D terima kasih kepada Abg Bad,Kak Huda dan Pariha serta siapa-siapa yang memberi semangat kepada saya. Percubaan pertama.

Thursday, February 11, 2010

Special to my mother..

Coretan daripada Nor Halimah Ahmad Ramli at 2:21 AM 0 comments

Bismillahirrahmanirrahim,
I just want to wish happy birthday(11 feb 2010) to the person that I
really care and
love for the rest of my life.
The person that I really admire.
Always being with me.
MY BEST FRIEND FOREVER AND EVER.
No one knows me better than anyone else except her.
I love her and I miss her.
your birthday:11/2 father's birthday: 11/1
always thinking that there're beautiful dates for me to remember.
Forgive me,mak.

May Allah bless you.

Appreciate what you have now before it's too late.
Respect and love your mom.
Never forget what they have done for us.
Every minute,we are so important to them.
I love you,my mother,Puan Salmiah Ibrahim.
I can't wait to see you,my dear mother!

Hadis.
A person came to Messenger of Allah (PBUH) and asked, "Who among people is most deserving of my fine treatment?'' He (PBUH) said, "Your mother". He again asked, ``Who next?'' "Your mother", the Prophet (PBUH) replied again. He asked, "Who next?'' He (the Prophet (PBUH)) said again, "Your mother.'' He again asked, "Then who?'' Thereupon he (PBUH) said,'' Then your father.''

Monday, February 08, 2010

perasaan ini.

Coretan daripada Nor Halimah Ahmad Ramli at 2:11 AM 3 comments
bismillahirrahmanirrahim

sukar nak digambarkan dengan kata-kata.
mungkin yang empunya diri saja faham.
masih mempertimbangkan tentang hal itu.
pesanan dan ingatan buat diri ini dan semua.
Apa-apa pun masalah,pasti ada kaitan dengan hubungan.
Dengan Allah,manusia dan alam ini.
InshaAllah pasti ada penyelesaian.
Tadi saya tonton halaqah,tentang keajaiban azan.
Kesimpulannya,cuba kita sama-sama hayati seruan azan.
InshaAllah ada rahsia yang dapat dirasai di sebaliknya.
11Febuari ni ulangtahun kelahiran insan yang paling bermakna buat saya.
Semoga dipanjangkan umur dan sentiasa dalam rahmat Allah.
Buat Aisyah,apa yang terjadi,pasti ada hikmahnya.
Saya sayang kamu.Saya harap dapat jumpa kamu cuti ini.
Saya terlalu rindukan Aisyah.
Kepada sesiapa saja yang pernah dilukai hatinya oleh saya.
Maafkan saya.
Saya tidak lepas dari melakukan kesalahan.
Saya cuma insan biasa. Masih belajar erti sebenar pentas kehidupan ini.
Hari berlalu dengan pantas sekali.
Semoga hari-hari akan datang lebih baik dari sebelumnya.
Selamat menjawab peperiksaan MLS,TIIL dan QAHUL.

Salam.
p/s:kpd sesiapa yang terasa kehadiran saya selalu menggangu,maaf
 

Flavor of my life Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea